Jämför billån hos olika kreditgivare

Hitta och jämför billån snabbt och enkelt

Kreditgivare
Lånebelopp
Om lånet
Krav som ställs
Min: 5000 kr Max: 600 000 kr
Ränta: 2,95% - 29,06% Uppläggning: 0-600 kr Löptid: 1 - 15 år
Minst 18 år 120000 i årsinomst Betalningsanmärkning: Ja
Min: 10 000 kr Max: 600 000 kr
Ränta: 2,90% - 39,50% Uppläggning: 0 - 600 kr Löptid: 1 - 15 år
Minst 18 år 120 000 i årsinkomst Betalningsanmärkning: Ja
Min: 5000 kr Max: 500 000 kr
Ränta: 2,99% - 33,83% Uppläggning: 0 kr Löptid: 1 - 15 år
Minst 18 år 100 000 i årsinkomst Betalningsanmärkning: Ja
Min: 10 000 kr Max: 600 000 kr
Ränta: 2,95% - 39,50% Uppläggning: 0 kr Löptid: 1 - 15 år
Minst 18 år 120 000 i årsinkomst Betalningsanmärkning: Ja

Låna pengar till en bil

Ett billån är ett lån som ska finansiera köpet av en bil där bilen är en säkerhet för banken om låntagaren av någon anledning inte skulle kunna betala tillbaka lånet. När man ansöker om ett billån brukar man oftast få längre ränta än ett vanligt privatlån men i gengäld brukar banken ställa en del krav för att sänka risken de tar för att låna ut pengar till en bil. Oftast brukar banken inte låna ut pengar för att finansiera vilken bil som helst och de de brukar även ha som krav att man köper bilen hos en auktoriserad bilhandlare. Dessutom behöver man lägga in en kontantinsats som motsvarar minst 20% av bilen värde.

Även om billån ger den bästa räntan så finns det flera alternativ för den som är ute efter att finansiera sitt bilköp. Det ena är att man helt enkelt ansöker om ett vanligt privatlån eftersom privatlånen inte har några restriktioner för vad det ska användas till kan man köpa vilken bil man vill. För den som har ett bolån finns möjligheten att utöka bolånet för att finansiera bilköpet. Kravet för att du ska få utökat bolån är att du inte lånat mer än 85 % av bostadens värde och att bostaden är värd mer än lånet.

Välja privatlån eller billån?

En vanlig fråga som dyker upp när man ska låna pengar till en bil är om man ska ta ett billån eller ett privatlån för att finansiera köpet. Det finns många faktorer som spelar in som bilens värde, låntagarens ekonomi osv. Rent generellt så får man bäst ränta på lånet om man väljer ett billån med bilen som säkerhet, men det begränsar utbudet av bilar man kan köpa eftersom banken inte lånar ut pengar till vilket bilköp som helst. Detta är ett bra alternativ om man ska köpa en dyrare bil där räntan har större inverkan på månadskostnaden.

Fördelen med ett privatlån är att man kan köpa vilken bill man vill, så är man intresserad av att köpa en billigare bil där räntan inte har lite stor inverkan på månadskostnaden eller köpa en bil av en privatperson så bör man välja ett privatlån istället för billån.

Det påverkar räntan för billånet

När man ansöker om ett billån gör banken en individuell bedömning för varje låntagare som baseras på en rad olika faktorer. Några av de viktigaste faktorerna för att få en så låg ränta som möjligt är en stabil inkomst och låga skulder. Men även faktorer som vilken bil man vill köpa, återbetalningstiden samt hur stort lånebeloppet är spelar också en stor roll.

Sedan bör man även räkna på om man ska ta ett billån med rörlig ränta eller ett billån med fast ränta. Här finns det inget bra svar hur man ska agera utan det är upp till var och det viktiga är att göra en noggrann kalkyl för de olika räntealternativen för att försäkra sig om att man har råd med månadskostnaden för billånet. Rent historiskt har vi väldigt låga räntor just nu och det finns goda skäl att anta att de kommer att höjas inom de närmsta åren.

Jämföra billån

En av de viktigaste delarna när man ansöker om ett billån är att jämföra lån från olika kreditgivare. Något man bör tänka på när man ansöker till flera kreditgivare samtidigt är att varje kreditgivare tar en kreditupplysning på låntagaren vilket resulterar i en anmärkning hos ett kreditupplysningsföretag, vanligtvis UC men det finns även andra kreditupplysningsföretag som Creditsafe och Bisnode.

Har man många anmärkningar på kort tid anser kreditgivarna att man inte är lika kreditvärdig vilket resulterar i en högre ränta. För att slippa detta kan man använda sig av tjänster som Lendo och Consector som agerar mellanhand genom att skicka in ansökningar till flera kreditgivare samtidigt som att det fortfarande bara tas en kreditupplysning på den som vill låna pengar. Sedan kan man gå igenom lånevillkoren och välja det som passar just sin ekonomi bäst.

Billån med betalningsanmärkning

Att låna låna pengar med en betalningsanmärkning gör att man får en högre ränta eftersom betalningsanmärkningen är en indikation för kreditgivarna att man inte skött sin ekonomi. Men det finns forfarande kreditgivare som lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar, så länge man kan visa upp en god och stabil ekonomi.

När man har en betalningsanmärkning har man störst chans att bli beviljad ett lån genom att ansöka om ett vanligt privatlån som man sedan använder för att finansiera sitt bilköp. Resultatet blir en högre ränta än ett billån så finns möjligheten att vänta med att låna pengar tills betalningsanmärkningen försvunnit så bör man göra det för att få en lägre ränta.