Lån utan UC

Jämför och hitta lån utan kreditupplysning från UC

Jämför långivare

Lånasmart.nu hjälper dig att jämföra lån utan UC från olika långivare, snabbt och enkelt. På så vis kan du hitta ett lån som passar just din ekonomi.

Snabblån är högkostnadskrediter, vilket kan leda till extra avgifter för lånet om du inte betalar tillbaka i tid. Vid utebliven betalning finns det risk för en betalningsanmärkning. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
Kreditgivare
Lånebelopp
Om lånet
Krav som ställs
Min: 1000 kr Max: 45 000 kr
Ränta: 39,60% Uppläggning: 0 kr Direkt utbetalning: Ja
Minst 21 år Låna utan UC: Ja Betalningsanmärkning: Ja
Min: 2000 kr Max: 50 000 kr
Ränta: 39,5% Uppläggning: 685 kr Direkt utbetalning: Ja
Minst 18 år Låna utan UC: Ja Betalningsanmärkning: Nej
Klara Lån
Min: 2000 kr Max: 150 000 kr
Ränta: 6,84% - 39.5% Uppläggning: 0 kr Utbetalning: 1-2 dagar
Minst 18 år Låna utan UC: Ja Betalningsanmärkning: Ja
Brixo
Min: 3000 kr Max: 30 000 kr
Ränta: 25,95% Uppläggning: 0 kr Utbetalning: 0-1 dagar
Minst 18 år Låna utan UC: Ja Betalningsanmärkning: Ja

Jämför lån utan UC

För att ansöka om ett lån utan UC gäller det att hitta en kreditgivare som använder ett annat kreditupplysningsföretag när de gör sin kreditupplysning och sedan följa stegen i ansökningsprocessen på kreditgivarens hemsida.

Antingen kan man göra det genom att manuellt gå in på de olika kreditgivarnas hemsidor för att läsa sig till vilka som använder sig av UC eller inte. Eller så kan man spara tid genom att använda sig av vår lista ovan där vi sammanställt olika kreditgivare som använder sig av bland annat Bisnode och Creditsafe istället för UC.

Jämför lån

Vad är ett lån utan UC?

UC har länge varit det ledande och största kreditupplysningsföretaget i Sverige vilket gör att många förknippar dom med en kreditupplysning. Men faktum är att idag finns det ett flertal andra kreditupplysningsföretag som företag kan använda sig av för att få tillgång till en persons kreditvärdighet.

För den som vill undvika en kreditupplysning hos UC gäller det alltså att ansöka om ett lån där kreditgivaren använder ett annat kreditupplysningsföretag. Med det sagt så måste alla långivare göra en kreditupplysning på den som ansöker om ett lån, det är det lag på i Sverige. Det går alltså inte att undvika att få en prick hos ett kreditupplysningsföretag när man ansöker om lån.

Fördelar med lån utan UC

Fördelen med att ta ett lån utan UC är att de flesta hyresvärdar, mobiloperatörer och större låneinstitut använder sig av UC för att ta en kreditupplysning på en person. Eftersom många prickar hos UC påverkar låntagarens möjlighet att bli beviljad ett lån eller ett hyreskontrakt så kan man sprida dom genom att låna av en kreditgivare som använder andra kreditupplysningsföretag som till exempel Bisnode eller Creditsafe.

Nackdelar med lån utan UC

Den största nackdelen med att låna utan UC är att majoriteten av dessa lån är högkostnadskrediter, vilket innebär att lånen har högre ränta än andra typer av lån.

Dessutom har lån utan UC oftast en kortare återbetalningsperiod vilket gör att de snabbt kan bli en dyr historia om man inte betalar tillbaka lånet i tid. Därför är det extra viktigt att ha koll på den totala kostnaden för lånet och säkerställa så man kan betala tillbaka det inom återbetalningsperioden.

Vanliga krav för att låna utan UC

Alla kreditgivare har olika krav och villkor för att bevilja ett lån men det finns några krav som i stort sett alla kräver och de är listade här.

  • Folkbokföringsadress. Majoriteten av alla svenska långivare kräver att man är folkbokförd i Sverige och har varit det i minst 3 år.
  • Ålder. Man måste vara minst 18 år för att låna pengar i Sverige, men många låntagare kräver att man är minst 20 år. Det finns dock kreditgivare som satt högre ålderskrav för att minska risken att låntagaren inte kan betala tillbaka lånet.
  • Inkomst. Majoriteten av svenska kreditgivare har ett inkomstkrav för att man ska bli beviljad ett lån. Detta skiljer sig mellan olika kreditgivare och hur stort belopp man vill låna men de flesta vill se en årsinkomst på minst 110 000 till 150 000 kr per år.
  • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden I stort sett alla kreditgivare nekar låneansökningar från personer med aktiva skulder. Dock finns det ett flertal kreditgivare som beviljar lån till personer med betalningsanmärkningar. Det kan dock skilja mellan olika kreditgivare hur länge det måste gått sendan man fått betalningsanmärkningen samt hur många anmärkningar man får ha.

Viktigt att ha koll på

För att kunna jämföra olika lån utan UC är det viktigt att ha koll vad man ska jämföra.

  • Räntan för lånet
  • Uppläggningsavgift
  • Administrationsavgift
  • Förlängningsavgift

Olika typer av lån

Vanligtvis när man pratar om lån utan UC så syftar man på snabblån där långivaren använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag än UC. Detta eftersom det är där det största utbudet av lån utan UC finns. Men det finns även andra typer av lån utan UC som du kan läsa om nedan.

Privatlån utan UC

I stort sett samtliga kreditgivare som erbjuder privatlån tar kreditupplysning via UC. Anledningen är att de använder kreditupplysningen för att säkerställa att låntagaren kan betala tillbaka sitt lån. Detta är en trygghet både för kreditgivaren och låntagaren.

Men det finns en aktör som erbjuder privatlån utan UC och det är Wästgöta Finans. De erbjuder privatlån utan UC upp till 300 000 kr och använder sig av Bisnode istället.

Om man inte blir beviljad ett lån hos Wästgöta Finans så finns bland annat Fairlo som erbjuder kreditlån utan UC upp till 100 000 kr. Dock har har dessa lån högre räntor än privatlån.

Befinner man sig i situationen att man ska ansöka om ett privatlån rekommenderar vi att man använder sig av en låneförmedlare. Genom att använda en låneförmedlare skickas låneansökan till flera kreditgivare samtidigt, men det tas bara en kreditupplysning.

Snabblån utan UC

De flesta kreditgivare som erbjuder lån utan UC erbjuder så kallade snabblån, eller smslån som det tidigare kallades. Dessa lån är på en mindre summa pengar med en kortare återbetalningsperiod än till exempel ett privatlån eller billån.

Det finns ett relativt stort utbud av långivare som erbjuder snabblån utan UC. Det viktigaste att tänka på när man ska ta ett snabblån är vilken ränta och återbetalningstid lånet har så man vet att man kan betala tillbaka lånet i tid. Men det kan också vara viktigt att veta om långivaren godkänner betalningsanmärkningar eller om de erbjuder direkt utbetalning av lånet. För att göra det lättare för våra besökare har vi sammanställt den informationen från varje långivare i tabellen ovan.

Räkneexempel

Ett snabblån utan UC på 10 000 kr med en löptid på 12 månader och en nominell årsränta på 39,60% (Effektiv årsränta: 47,64%) ger ett snitt på 1012 kr per månad. (Ingen start-/aviavgift.)

Totalt kostnad för lånet: 12 145 kr

Snabblån utan UC med direkt utbetalning

Ibland kan man vara i akut behov av att låna pengar, då är ett snabblån rätt typ av lån. Dessa lån har oftast direkt utbetalning efter det att de godkänts, vilket i vissa fall kan vara redan inom ett par timmar. Viktigt att tänka på är att säkerställa så långivaren kan betala ut pengarna till den bank man har sitt bankkonto hos.

Vanligtvis är det samma villkor för dom som använder sig av storbankerna (Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken). Men för att vara på den säkra sidan bör man dubbelkolla på långivaren hemsida. Den här typen av information hittar man vanligtvis under frågor och svar.

Kreditlån utan UC

Ett kreditlån kan förklaras om en blandning av ett snabblån och ett kreditkort. När man blivit beviljad ett kreditlån så betalar man bara ränta på pengarna när man faktiskt använder dom. Något som skiljer sig från andra typer av lån där man betalar ränta från första dagen. Det gör att ett kreditlån kan vara en extra trygghet om man skulle få en oväntad utgift. Men precis som ett kreditkort så är räntan högre, så det gäller att vara disciplinerad och betala tillbaka pengarna för att inte dra på sig onödiga skulder.

Många av kreditgivarna som erbjuder kreditlån använder sig av Bisnode eller Creditsafe när de tar kreditupplysningen på låntagaren, vilket gör att det inte registeras någon prick hos UC.

Låna med låg inkomst utan UC

Majoriteten av svenska långivare har ett inkomstkrav på minst 8300 kr per månad eller 100 000 kr per år. Det gör att man kan ansöka om ett lån utan fast inkomst så länge årsinkomsten överstiger den summan. Värt att notera är att långivaren tittar på årsinkomsten föregående år. Det gör att det inte behöver vara något hinder att låna pengar trots att man jobbar deltid eller har en timanställning. Det viktigaste är att ha koll på sina utgifter så man vet att man har råd att betala tillbaka lånet.

De typer av lån som erbjuds till personer med låg inkomst där långivaren inte tar en kreditupplysning från UC är snabblån eller kreditlån. Vill man låna mer än 50 000 kr så bör man se över möjligheten att ansöka om ett privatlån istället.

Låna utan UC med låg kreditvärdighet

En låg kreditvärdighet behöver nödvändigtvis inte vara ett hinder för att bli beviljad ett snabblån utan UC. Precis som när man ska låna med låg inkomst är det viktigaste att visa upp en årsinkomst på minst 100 000 kr. Med det sagt så nekar samtliga långivare personer med aktiva skulder hos Kronofogden, men betalningsanmärkningar är ok hos vissa långivare.