Jämför privatlån hos olika kreditgivare

Jämför och hitta ett privatlån med låg ränta

Kreditgivare
Lånebelopp
Om lånet
Krav som ställs
Min: 5000 kr Max: 600 000 kr
Ränta: 2,95% - 29,06% Uppläggning: 0-600 kr Löptid: 1 - 15 år
Minst 18 år 120000 i årsinomst Betalningsanmärkning: Ja
Min: 10000 kr Max: 500 000 kr
Ränta: 2,95% - 29,95% Uppläggning: 0 kr Löptid: 1 - 15 år
Minst 18 år 110000 kr i årsinkomst Betalningsanmärkning: Ja
Min: 5000 kr Max: 600 000 kr
Ränta: 2,95% - 29,50% Uppläggning: 0 kr Löptid: 1 - 20 år
Minst 18 år 100 000 kr i årsinkomst Betalningsanmärkning: Ja
Min: 10 000 kr Max: 500 000 kr
Ränta: 3,45% - 9,95% Uppläggning: 495 kr Löptid: 1 - 12 år
Minst 20 år 120000 kr i årsinomst Betalningsanmärkning: Nej
Min: 5000 kr Max: 400 000 kr
Ränta: 6,9% - 25,95% Uppläggning: 395 - 595 kr Löptid: 2 - 15 år
Minst 20 år 120000 kr i årsinkomst Betalningsanmärkning: Nej

Privatlån – Lån utan säkerhet

Privatlån eller blancolån som det också kallas är ett lån utan säkerhet vilket innebär att man lånar pengar som man kan spendera på vad man vill. Detta skiljer sig från till exempel ett bolån eller ett billån där banken har bilen eller bostaden som en säkerhet om låntagaren inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Därför brukar privatlån ha en högre ränta än bil och bolån, eftersom banken tar en större risk. De flesta privatlån har en rörlig ränta som bestäms av en rad olika faktorer men några av de största är inkomst, vilken typ av anställning du har samt att du inte har några betalningsanmärkningar. Med en rörlig ränta bör man ha med i beräkningen att den kan höjas framöver då vi har en ränta på historiskt låga nivåer i Sverige. Annars är risken stor att man inte har råd att betala tillbaka lånet om räntan skulle höjas.

Vanliga frågor om lån

Hur mycket kan man låna?

Maxbeloppet för privatlån är 600 000 kronor. Det är dock inte säkert att man får låna så mycket pengar, utan varje långivare gör en individuell bedömning baserad på låntagarens ekonomi för att fastställa lånevillkoren. Så för att få veta hur mycket man kan låna behöver man skicka in en låneansökan.

Kan man ta ett privatlån till vad man vill?

Ja, när man ansöker om ett privatlån utan säkerhet så kan man använda pengarna till vad man vill.

Kan man ansöka om privatlån trots betalningsanmärkning?

Absolut, det finns flera långivare på den svenska marknaden som erbjuder privatlån till personer med betalningsanmärkningar. Man bör dock vara medveten om att en betalningsanmärkning ger sämre lånevillkor så har man möjlighet bör man vänta med att låna pengar till betalningsanmärkningen löpt ut.

Kan man ansöka om privatlån utan fast inkomst?
Ja, de flesta långivare har ett minimikrav på låntagarens årsinkomst, oftast på 100 000 till 120 000 per år. Så om man har en högre årsinkomst så kan man ansöka om ett privatlån utan fast inkomst.
Vad är skillnaden på ett privatlån och blancolån?

Det snabba svaret är ”ingenting”. Ett blancolån är ett lån utan säkerhet vilket majoriteten av alla privatlån också är. Det som kan skilja dom åt är det finns vissa långivare marknadsför privatlån med säkerhet, där varan låntagaren ska köpa fungerar som en säkerhet för långivaren om de inte skulle få betalt för lånet. Detta kan vara ett privatlån till en bil, båt eller motorcykel.

Kan man samla lån med privatlån?

Absolut, det finns långivare som erbjuder privatlån där man ersätter dyra krediter och smålån med ett större lån med lägre ränta. På så vis kan man sänka sin månadskostnad och betala av sitt lån i en snabbare takt. Dessa lån kallas oftast för samlingslån.

Vem kan få ett privatlån?

Eftersom privatlån inte har samma lagar och krav som lån med säkerhet kan de allra flesta bli beviljad ett privatlån. De flesta långivarna har liknande krav på låntagaren och så länge man uppfyller dessa bör man inte ha några problem med att bli beviljad ett privatlån. Även om det kan skilja sig något brukar de flesta långivare efterfråga en ordnad ekonomi utan skulder och betalningsanmärkningar samt en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Med det sagt så finns det långivare som lånar ut pengar till personer utan fast inkomst eller betalningsanmärkningar, men dessa är betydligt färre och gör det oftast till högre ränta eftersom de anser att de tar en större risk att låna ut pengar till dessa personer.

Hur sätts räntan för ett privatlån?

En av de vanligaste frågorna kring privatlån är vad som avgör räntekostnaderna samt hur man blir beviljad ett lån med så låg ränta som möjligt. Varje långivare gör en individuell bedömning för respektive låntagare utifrån personens förmåga att betala lånekostnaderna. Därför är det fördelaktigt att ha en hög inkomst och en säker anställningsform samt att visa upp en så stabil och välskött ekonomi som möjligt när man ansöker om lånet. Detta eftersom det visar att man kommer kunna betala tillbaka lånet även i framtiden. Om man istället har en oregelbunden inkomst och en osäker anställningsform tar banken en större risk eftersom det finns en risk att låntagaren ekonomiska situation ändras under lånetiden.

Hur mycket kan man låna?

En av de vanligaste frågorna som uppstår i samband med att låna pengar är hur mycket pengar man kan låna? Detta skiljer sig mellan olika typer av lån, men när det kommer till privatlån brukar majoriteten av långivarna skriva ut förutbestämda gränser på hur mycket pengar de lånar ut, som mest lånar vissa aktörer upp till 600 000 kronor utan säkerhet.  Med det sagt så betyder inte det att man får låna så mycket pengar utan det görs en individuell prövning av dig som låntagare där banken ser till en rad olika faktorer när de beslutar hur mycket du får låna och till vilken ränta. För att underlätta för dig har vi skapat en tabell som listar alla långivare samt hur mycket pengar respektive långivare lånar ut , allt för att göra det lättare för dig att hitta rätt lån för just din ekonomi.

Hur lång återbetalningstid ska man välja?

En annan vanlig fråga som dyker upp i samband med ett privatlån är hur lång återbetalningsperiod man ska välja? Rent generellt vill man ju betala tillbaka lånet så fort som möjligt för att slippa betala tillbaka på lånet varje månad, samtidigt får man väga det mot den högre månadsavgiften som en kortare återbetalningsperiod medför. Nästan alla långivare har räkneexempel på sina webbsidor där man kan se hur mycket månadsavgiften blir beroende på vilken återbetalningsperiod man väljer. Sedan får man plussa på det med de övriga levnadskostnaderna för att se att man har råd att ta lånet. Något som kan vara viktigt att undersöka när man ansöker om ett privatlån är huruvida man kan lösa lånet i förtid utan att behöva betala ränteskillnadsersättning. Detta möjliggör att betala tillbaka lånet tidigare om man skulle få en bättre ekonomi under låneperioden.

Jämföra privatlån

En viktig del när man ska ta ett privatlån är att jämföra lånevillkor från olika långivare. Det kan skilja sig en hel del från långivare till långivare och för att säkerställa att man får det bästa lånet rekommenderar vi verkligen att man tar sig tiden att jämföra olika lån. För att underlätta för våra besökare har vi sammanställt en tabell med populära långivare samt viktig information man behöver veta när man ska ansöka om lånet, allt för att göra det så lätt som möjligt att hitta ett bra lån.

Något att tänka på när man ansöker om ett privatlån är att det görs en kreditupplysning varje gång man skickar in en ansökan, många kreditupplysningar på kort tid kan medföra ett sänkt kreditvärde vilket kan resultera i sämre lånevillkor. För att komma runt detta finns det aktörer på marknaden som agerar mellanhand där man skickar in en ansökan till flera långivare samtidigt utan att det görs flera kreditupplysningar. På detta sätt kan man få in fler låneerbjudanden utan att behöva sänka sitt kreditvärde.

Privatlån med betalningsanmärkning

Om man har dragit på sig en betalningsanmärkning är det generellt sett svårare att bli beviljad ett privatlån men det finns fortfarande långivare som lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. Oftast får man sämre lånevillkor när man lånar med en betalningsanmärkning eftersom banken tar en högre risk att låna ut pengar till någon som misskött sin ekonomi tidigare. Det viktigaste är att visa upp en välskött och stabil ekonomi för långivaren för att öka sina chanser att bli beviljad ett lån. Kan man bör man vänta ut tiden tills betalningsanmärkningen går ut för att på så vis få bättre lånevillkor och lägre månadskostnad på lånet.

Samla lån

För den som har dragit på sig flera dyra smålån och krediter kan det vara intressant att samla ihop lånen till ett stort lån istället. Förutom att bara få en aviavgift istället för flera brukar större lån generellt ha en lägre ränta och längre återbetalningsperiod vilket resulterar i en lägre månadskostnad.  Dessutom får man en bättre överblick av sin ekonomi och det blir lättare att budgetera för ett stort lån istället för att hålla reda på månadsavgiften för flera smålån. När man blivit beviljad nytt lån får man antingen pengarna insatta på sitt konto för att betala av de mindre lånen på egen hand, eller så får man specificera var man har lån samt den totala summan och så betalar kreditgivaren lånen utan att de sätts in på kontot.

Ansök om Privatlån med medsökande

Ett bra sätt att öka sina chanser att få så bra lånevillkor som möjligt är att ansöka om ett privatlån med medsökande. Fördelen med att ha en medsökande på lånet är att banken ser det som en större säkerhet eftersom det då är två som är betalningsansvariga för lånet, detta brukar resultera i att banken ger en bättre ränta än om man ansöker om lånet på egen hand. Förutom bättre ränta kan även medsökande göra att man får låna ett större belopp eller att man blir beviljad ett lån trots att man saknar en tillräckligt hög och stabil inkomst.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng