Jämför snabblån hos olika kreditgivare

Jämför snabblån för lägre ränta på lånet

Jämför långivare

Lånasmart.nu hjälper dig att jämföra snabblån från olika långivare, snabbt och enkelt. På så vis kan du hitta ett lån som passar just din ekonomi.

Snabblån är högkostnadskrediter, vilket kan leda till extra avgifter för lånet om du inte betalar tillbaka i tid. Vid utebliven betalning finns det risk för en betalningsanmärkning. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
Kreditgivare
Lånebelopp
Om lånet
Krav som ställs
Min: 1000 kr Max: 45 000 kr
Ränta: 39,60% Uppläggning: 0 kr Direkt utbetalning: Ja
Minst 21 år Låna utan UC: Ja Betalningsanmärkning: Ja
Min: 2000 kr Max: 50 000 kr
Ränta: 39,5% Uppläggning: 685 kr Direkt utbetalning: Ja
Minst 18 år Låna utan UC: Ja Betalningsanmärkning: Nej
Klara Lån
Min: 2000 kr Max: 150 000 kr
Ränta: 6,84% - 39.5% Uppläggning: 0 kr Utbetalning: 1-2 dagar
Minst 18 år Låna utan UC: Ja Betalningsanmärkning: Ja
Brixo
Min: 3000 kr Max: 30 000 kr
Ränta: 25,95% Uppläggning: 0 kr Utbetalning: 0-1 dagar
Minst 18 år Låna utan UC: Ja Betalningsanmärkning: Ja

Jämföra snabblån

En av de viktigaste sakerna att göra när man ska låna pengar är att jämföra lånevillkor från olika kreditgivare för att säkerställa att man får det bästa snabblånet för just sin ekonomi. Därför har vi sammanställt en tabell med nödvändig information från respektive kreditgivare. Detta för att våra besökare ska slippa surfa in på varje sida och ta reda på informationen på egen hand. I tabellen ovan finns bland annat lånebelopp, återbetalningstid, samt aktuella avgifter för lånen. Dock rekommenderar vi att alltid dubbelkolla att information från kreditgivaren är uppdaterad genom att läsa igenom lånevillkoren innan man ansöker om lånet.

Jämför lån

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är ett lån på en mindre summa pengar som har en kortare återbetalningsperiod än till exempel ett privatlån, oftast är återbetalningsperioden endast ett par månader men vid större summor kan den vara upp till några år.

En annan sak som är karaktäristiskt för ett snabblån är att ansökningsprocessen är väldigt optimerad och att man får svar väldigt snabbt, i vissa fall endast efter ett par timmar. Detta gör att många använder sig av snabblån i vardagen när man behöver ett snabbt tillskott av pengar.

Dock bör man vara nog med att betala tillbaka lånet då ett obetalt snabblån snabbt kan bli betydligt dyrare än man tänkt sig från början. Det eftersom snabblån generellt sett har en högre ränta än ett privatlån eftersom räntan eller avgiften för lånet baseras på lånebeloppet.

Hur mycket kan man låna med ett snabblån?

Eftersom snabblån är skapat för att kreditgivaren ska kunna låna ut pengar snabbt och effektivt sätter de oftast en betydligt lägre gräns för lånebeloppet än vanliga privatlån. Oftast brukar man kunna låna mellan 500 kronor till 25 000 kronor, men detta varierar från kreditgivare till kreditgivar e. Det bästa sättet är helt enkelt att använda vår tabell för att få en snabb överblick av vilka långivare som lånar ut det beloppet du önskar låna samt till vilken ränta och återbetalningstid.

Trots att det går att förlänga återbetalningstiden så rekommenderar vi att alltid att betala lånet inom den återbetalningstid som gäller för lånet, detta för att undvika att lånet blir dyrare än vad du först tänkt dig.

Vanliga krav för att att snabblån

Alla kreditgivare har olika krav och villkor för att bevilja ett lån men det finns några krav som i stort sett alla kräver och de är listade här.

  • Folkbokföringsadress. Majoriteten av alla svenska långivare kräver att man är folkbokförd i Sverige och har varit det i minst 3 år.
  • Ålder. Man måste vara minst 18 år för att låna pengar i Sverige, men många låntagare kräver att man är minst 20 år. Det finns dock kreditgivare som satt högre ålderskrav för att minska risken att låntagaren inte kan betala tillbaka lånet.
  • Inkomst. Majoriteten av svenska kreditgivare har ett inkomstkrav för att man ska bli beviljad ett lån. Detta skiljer sig mellan olika kreditgivare och hur stort belopp man vill låna men de flesta vill se en årsinkomst på minst 110 000 till 150 000 kr per år.
  • Betalningsanmärkningar och skulder. I stort sett alla kreditgivare nekar låneansökningar från personer med aktiva skulder. Dock finns det ett flertal kreditgivare som beviljar lån till personer med betalningsanmärkningar. Det kan dock skilja mellan olika kreditgivare hur länge det måste gått sendan man fått betalningsanmärkningen samt hur många anmärkningar man får ha.

Vad kostar ett snabblån?

Räkneexempel

Ett snabblån på 20 000 kronor med en bunden ränta på 25,95% som återbetalas under 12 månader med 12 avbetalningar om 1 910 kronor (Ingen uppläggnings-/aviavgift.) ger en effektiv ränta på totalt 29,3%.

Total kostnad för lånet blir 22 920 kr.

Nya snabblån 2022

Nya snabblån 2024

Senaste uppdaterad 2 jan 2024
  1. Credifi: 2000 - 50 000 kr (Räntefria lån över 10 000 kr)
  2. Saldo: 1000 - 20 000 kr (Snabb ansökningsprocess)
  3. Lumify: 2000 - 50 000 kr (Flexibel återbetalning)
  4. Extralånet: 10 000 - 50 000 kr (Ränta från 24,95%)

Räntefria snabblån

När man lånar pengar vill man ju helst betala så lite som möjligt i avgifter för lånet och faktum är att det finns kreditgivare som lånar ut pengar helt utan avgifter. Oftast ligger lånen på längre belopp med kortare återbetalningstid för att kreditgivaren inte ska ta en för stor risk. Lånen erbjuds oftast till nya låntagare för att locka till sig nya kunder, så har man inte lånat pengar av den aktuella kreditgivaren innan så kan det vara ett bra sätt att slippa betala extra avgifter på lånet. Kom ihåg att det räntefria lånet bara gäller under lånets återbetalningstid så var nog med att betala tillbaka lånet i tid för att undvika att behöva betala extra avgifter för snabblånet.

Snabblån utan UC

För den som vill låna ett snabblån utan UC finns ett flertal olika kreditgivare som har valt att göra sina förfrågningar hos kreditupplysningsföretagen Creditsafe och Bisnode. Detta gör att man inte får någon anmärkning i UC:s register.

Dock bör man vara medveten om att alla kreditgivare är skyldiga att göra en kreditupplysning enligt konsumentkreditlagen, skillnaden är att de inte registeras i UC:s register utan hos Creditsafe eller Bisnote istället.

Snabblån trots betalningsanmärkning

För den som har dragit på sig en betalningsanmärkning är det generellt svårare att bli beviljad ett lån då de flesta kreditgivarna ser det som ett tecken på att man inte är kreditvärdig. Men det finns dock kreditgivare som lånar ut snabblån till personer med betalningsanmärkning. Vanligast är att det måste gått sex månader sedan man fått sin betalningsanmärkning samt att man är skuldfri.

För att göra det lätt för dig som vill veta vilka kreditgivare som gör detta har vi lagt till vilka kreditgivare som lånar ut snabblån med betalningsanmärkning i tabellen ovan.